dilluns, 13 de gener del 2020

"La cursa dels enigmes" (5). Seguim la pista del personatge!


Aquesta autora va ser coneguda pel seu talent i una intel·ligència que anava més enllà de la de tot periodista. Això ho aprofitava per a treure el màxim de suc de les entrevistes que realitzava. Va ser pionera en recollir en un llibre els catalans que havien estat en un camp de concentració nazi, obra que segueix vigent fins als nostres dies. Fou deixeble de Maria Aurèlia Capmany. També tingué una lluita constant per fer valdre el feminisme, cosa que queda plasmat a les seves obres. 

Al cap de poc temps, es va convertir en una de les escriptores més destacades de la literatura catalana dels anys setanta i vuitanta del segle passat. Malauradament, una malaltia molt de moda avui dia se la va emportar massa d’hora, però sempre ens quedaran les fantàstiques obres! Pista: el seu primer cognom és el mateix que el nom d’un color.

Sigues el/la primer/a o segon/a en respondre les següents preguntes correctament:
1. Anomena una obra seva que tinguem a la biblioteca.
2. Esmenta en quin gènere literari va destacar més.
3. De quina escriptora estem parlant?

Posteriorment, ves a l’apartat de sota on hi posa “Cap comentari”. Escrius el teu nom i cognoms, curs i grup, i les teves respostes, si són correctes, puntuaràs a “La cursa dels enigmes”!

(Fotografia de: Pilar Aymerich)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada