dilluns, 20 d’abril del 2020

    CELEBREM SANT JORDI DES DEL CONFINAMENT   SETMANA DEL 20 AL 24 D’ABRIL





Hola noies i noies,


Com bé sabeu, aquesta setmana celebrarem SANT JORDI! El dia del llibre, de la rosa i de l’amor. Tot i que la situació és difícil us volem animar a participar i a realitzar activitats relacionades amb la festa.

Des dels Ajuntaments dels diferents pobles s’han proposat diverses activitats; per tant, si hi participeu tambe podeu aprofitar per compartir-ho.


·         COVID vs. DIADA o DIADA vs. COVID: Participem i, entre tots, fem que la COVID no ens robi la DIADA! Cal, però, la vostra participació. Envieu, a les vostres professores i professor de llengua catalana, fotos de decoracions o activitats que feu al vostre poble entorn d’aquest tema.

Altres propostes:

a)   APRENENT DE JOGLAR
1r. Visioneu aquest vídeo de Sílvia Bel (només dura  44 segons):

2n. Graveu un àudio (format mp3) recitant un poema (us adjunto diversos poemes però podeu escollir-ne d’altres i, fins i tot, si sou valents/es, algun de propi).

3r. Envieu-lo al vostre respectiu professor/a i, un cop revisat, el penjareu al blog de la biblioteca i del departament de català (a partir del dia 22 d’abril).

CONSELLS:
o    Heu d’entendre què diu el poema per tal de recitar amb la intenció correcta.
o   Respecteu els signes de puntuació.
o   Reciteu a poc a poc.
o   Canvieu el to i l’entonació en les diferents frases/oracions.

Més consells:




b)    CONTES PER TELÈFON
Us heu adonat que ara estan molt de moda els contes per telèfon? Aquests dies els infants agraeixen aquestes activitats i estan molt contents de poder veure com apareixen contacontes per tot arreu. Us imagineu què pensaria la canalla del vostre poble si us veiessin a vosaltres explicar un conte per a ells?

Com ho fem?
1r. Mireu aquest vídeo de l’escriptora Elisenda Roca:
2n. Podeu també anar a l’Instagram de la llibreria “El genet blau” de Lleida i podreu veure que cada dia ens expliquen un conte:  https://www.instagram.com/llibreriaelgenetblau/

3r. Escolliu un conte (l’heu de tenir per casa) i penseu a quina edat va dirigit perquè caldrà tenir-ho ben clar a l’hora de pensar en el to i la dicció.

4t. Llegiu i rellegiu el conte uns quants cops per tal de familiaritzar-vos amb la història.

5è. Elaboreu un vídeo explicant el conte (màx.4 minuts). No cal memoritzar la història, podeu tenir el llibre al davant; de fet, com veureu, l’heu d’anar mostrant, i us servirà per tal d’anar ensenyant també les il·lustracions, que sovint són precioses.

6è. Envieu-lo al vostre respectiu professor/a  i , un cop revisat, l’enviarem a les escoles dels vostres pobles.

. Imagineu-vos els somriures i les cares d’emoció dels nens i nenes.

. Ja sou formidables contacontes!






FEM QUE AQUEST SANT JORDI CONFINAT SIGUI BEN LLUÏT!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada