dijous, 17 de desembre del 2020

Voleu llegir "Història de dues ciutats", de Charles Dickens?

 


Avui us porto un clàssic de la mà de Charles Dickens (1812-1870), “Història de dues ciutats” (1859). Una novel·la històrica que es va publicar per lliuraments i ben diferent de tot el que havia escrit l’autor britànic. Està protagonitzada per adolescents que pretenen denunciar la societat britànica del seu temps, la del segle XVIII en temps de la Revolució Francesa. L’obra es desenvolupa en dos països: Anglaterra i França, concretament, a les ciutats de Londres i París. Mentre la primera ciutat simbolitza la pau i la tranquil·litat, la vida senzilla i endreçada; la segona és l’agitació, el desafiament i el caos, emmarcat en una època de canvis socials.

És la segona novel·la dins de la història de la literatura universal de la qual s’han venut més exemplars, més de dos-cents milions, això sí, per darrera de “Don Quijote de la Mancha”.

Ara, gràcies a Club Editor, la podeu llegir íntegra en suport digital, i editada per lliuraments com es va fer al seu temps. L’obra ha estat traduïda per Núria Sales, de vuitanta-cinc anys.

Si la voleu llegir tal i com es va publicar al seu dia, llegiu únicament fins al final de la pàgina web, on hi posa “propera entrega”. I així cada dia, a raó d’un capítol.

És una obra adreçada més a l’alumnat de Batxillerat i per al públic de més edat. Que gaudiu força la novel·la, i no oblideu els autors clàssics!



No espereu més... feu un clic!

https://clubeditor.cat/llibres/historia-de-dues-ciutats/

 

(Font: ca.wikipedia.org)

(Imatge extreta de: Muy Historia, Club Editor)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada