dilluns, 25 de novembre del 2019

"La cursa dels enigmes" (4). Seguim la pista del personatge!



Aquest lleidatà és molt famós per haver donat vida a un gosset, literàriament parlant, és clar, ara fa cosa de cinquanta anys. Aquest gosset tenia a més nom de bolet, un bolet conegut per tots els catalans. També ha donat vida a infinitat de personatges: Roc drapaire, un alcalde anomenat Ferrovell, en Mir, Blai Joncar, el patró Gombau… entre d’altres, emperò, no, no, avui no us preguntaré sobre aquests.

Estem parlant d’una de les plomes més importants de la nostra terra i també a nivell català i espanyol. Sovint ha fugit de la boira i actualment, viu prop del riu Segre, a Balaguer. Ha conreat gairebé tots els gèneres existents a la capa de la terra i passats els noranta-sis anys encara li queden forces i temps per a escriure!! Ah, sí, i els premis i reconeixements no paren de ploure-li. Segur que si de ben jovenets/etes us heu iniciat en la lectura, heu intronitzat amb alguna de les seves obres. Ja saps qui és???

Som-hi, sigues el/la primer/a o segon/a a respondre aquestes tres preguntes sota aquesta fitxa, on hi posa "publica un comentari a l'entrada", no t'oblidis de posar el teu nom, cognoms, curs i grup i sumaràs punts a “La cursa dels enigmes”!!! El/la bibliotecari/ària del dia et dirà si has respost bé o no a les tres preguntes…

1.      Com s’anomena el gosset que va donar vida a una coneguda obra seva?
2.      Esmenta una de les seves obres que pots trobar a la biblioteca del centre.
3.      De quin escriptor estem parlant?

(Fotografia de: Josep Losada. Diari El PuntAvui)


2 comentaris: