dimecres, 25 de novembre del 2020

La cursa dels enigmes (9): seguim la pista del personatge del còmic!


Qui s'amaga darrere d'aquesta imatge??

Ja tornem a estar aquí amb la cursa dels enigmes. A veure que s’atreveix a resoldre les tres preguntes amb rapidesa i a sumar punts a la lliga. Us recordem que caurà un enigma cada mes. Us encoratgem a participar-hi!!! Si la cosa té èxit, caurà algun premi als/les tres primers/es.

Aquí us deixem amb les quatre preguntes:

1. És un personatge del còmic català, conegut per ser un noi de casa bona, intrèpid, fill d’un empleat de duanes, apassionat del mar i que mai parava quiet. Al llarg de les seves aventures, ha viatjat al pol nord, s’ha enfrontat als pells roges, a uns pirates, al bruixot Blanc, a un gegant del mar, ha visitat el Castell de Kalruk, entre d’altres. D’aquí, que se’l conegui com a l’Indiana Jones català.

Té el pèl ros, arrissat i sempre vesteix amb una gorra de mariner blava i una bufanda vermella. A la vegada, fou el personatge que va donar més fama al seu autor. Aparegué per primera vegada a la revista “En Patufet” el 1910. De qui estem parlant…?

2. El seu autor és un dels tòtems dins de la literatura infantil i juvenil catalana. Com s’anomena?

3. Josep Maria Madorell, va ésser l’il·lustrador de les aventures, que va continuar el fill de l’autor i que es van publicar inicialment a la revista “Cavall fort” i posteriorment, la editorial Casals els edità en format àlbum. Qui era el fill del creador d’aquest personatge?

4. Esmenta el títol que tenim a la nostra biblioteca i que reuneix totes les seves aventures en format novel·la.


Aquest cop, us haureu d’aplicar una mica, si voleu encertar aquestes tres preguntes… i si encara no coneixeu les seves aventures, ja aneu tard!!

N.B. Recorda que has de respondre les preguntes a sota d’aquesta fitxa, i que has de posar el teu nom i cognoms, curs i grup. Moltes gràcies i sort!!!

(Imatge extreta de: CCMA)

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada